مقالات

فلوکولانت چیست؟

در بررسی این که فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید در ابتدا به تعریف کامل تری از این ماده شیمیایی بپردازیم و سپس کاربردها و همچنین انواع این محصولات را به شما معرفی نماییم. این ماده شیمیایی که به آن پلی الکترولیت و یا پلی اکریل آمید نیز گفته می شود، یکی از کاربردی ترین مواد شیمیایی برای سرعت بخشیدن به فرایند جدا کردن ذرات جامد کوچک در آب و پساب های فاضلابی می باشد. در صورتی که شما از این مواد شیمیایی در فرایند تصفیه آب استفاده کنید، این فرایند برای شما ساده تر می شود و می توانید به واسطه آن پساب ها را به آب زلال و شفاف تبدیل کنید. 

فلوکولانت چه کاربردی دارد؟

در ادامه بررسی این سوال مهم که فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید به شما در خصوص کاربردی که این ماده شیمیایی تسهیل و تسریع کننده فرایند تصفیه آب دارد اشاره کنیم. به صورت کلی باید این نکته را در نظر داشته باشید که معمولا ذراتی که در آب ها وجود دارند و به آنها ذرات ریزدانه گفته می شود و معمولا وزنی کمتر از 1/0 میکرون دارند، دارای بار منفی هستند. به همین دلیل معمولا این ذرات هرگز به صورت عادی به یکدیگر جذب نمی شوند، بلکه به دلیل همنام بودن بارهای الکتریکی به صورت دائم در حال دفع یکدیگر می باشند. 

برای درک بهتر این که فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید به شما بگوییم که چنین ذراتی معمولا به دلیل دفع یکدیگر همیشه در مایع موجود خواهند بود. این ذرات به صورت دائمی در حال حرکت هستند و معمولا به این سادگی ها و به صورت طبیعی در آب ته نشین نمی شوند. با توجه به این مسئله ما باید برای ته نشین کردن این ذرات از مواد شیمیایی منعقد کننده ای مانند فلوکولانت ها استفاده کنیم. به این روش ما می توانیم بار الکتریکی این ذرات را از حالت منفی به حالت خنثی تبدیل کنیم که این امر در جداسازی می تواند بسیار برای ما کاربردی و مهم باشد. 

فلوک ها چه هستند؟

برای درک بهتر این سوال که فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید به یک مفهوم در این صنعت اشاره کنیم که به آن فلوک گفته می شود. توجه داشته باشید که اگر ما در پساب ها و یا آب های مورد تصفیه از فلوکولانت ها استفاده کنیم، این ذرات ریزدانه که درای وزنی بسیار پایین می باشند، به دلیل اینکه در آنها نیروی واندروالس ایجاد می شود، به یکدیگر برخورد می کنند. در اثر این برخورد این ذرات به صورت متراکم در کنار یکدیگر قرار می گیرند و در نتیجه حجم آنها افزایش پیدا می کند. در اصطلاح به این ذرات حجیم تر شده فلوک گفته می شود. 

اگر هنوز متوجه نشده اید که فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید این توضیح را به شما اضافه کنیم که فلوک ها یک زنجیره طولانی را به وسیله فلوکولانت ها در بخش مایع ایجاد می کنند. این امر موجب می شود که ذرات ریز غیر قابل ته نشین شدن، به دام بیفتند و در نهایت با متراکم تر شدن و حجیم تر شدن خود، ته نشین شوند. به این ترتیب تمامی این ذرات ته نشین می شوند و در نهایت مایعی که در آن از فلوکولانت استفاده است به شکل قابل توجهی زلال و همچنین شفاف می شود و عملیات تصفیه به صورت کاملی درست پیش می رود. 

فلوکولاسیون چیست؟ 

پس از اینکه متوجه شدید فلوکولانت چیست و چه کاربردی دارد باید در مورد فلوکولاسیون نیز بدانید. اگر شما از این پودر شیمیایی برای تصفیه آب و لخته سازی ذرات جامد ریز درون مایع استفاده کنید و به این واسطه موجب ته نشینی این ذرات و در نتیجه زلال شدن آب شوید، از فرایندی استفاده کرده اید که به این فرایند فلوکولاسیون گفته می شود. توجه داشته باشید که اگر فرایند فلوکولاسیون به درستی صورت نگیرد، احتمالا شما در اضافه کردن فلوکولانت و رعایت مقدار آن دچار مشکل شده اید. به همین دلیل باید مراحل را از ابتدا بازنگری کنید تا متوجه مشکل شوید. 

1403-10-29